Responsive image

Leefwijze

Als je zwanger bent vinden er veel veranderingen in je lichaam plaats, waardoor er meer van je conditie wordt gevraagd en sneller overbelasting kan optreden. Ook verbruikt je kind stoffen (zoals vitamines en ijzer) die in jouw lichaam zijn opgeslagen en die dus moeten worden aangevuld.

Algemeen geldt dat je goed voor jezelf moet zorgen en nog eens extra moet proberen heel gezond te eten en op te letten dat je binnen je eigen grenzen blijft. Je kunt extra tips of begeleiding krijgen van dietiste, Puck de Ruiter, dietist-ruiter.

Voor algemene informatie over voeding tijdens de zwangerschap, zie het Voedingscentrum.nl

Rokenalcohol- en drugsgebruik in de zwangerschap is slecht voor de ontwikkeling van jullie kind. Geef aan indien je het lastig vind om te stoppen. Extra hulp kan je hierbij krijgen.

Medicijngebruik in de zwangerschap en tijdens de borstvoeding mag alleen met middelen die uitgebreid zijn getest en dan veilig zijn gebleken. Voor de meest voorkomende vragen kun je kijken op www.lareb.nl/teratologie/veelgestelde-vragen

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
Centrum voor Jeugd en Gezin
De Mulderij 1
3831 NV Leusden

Telefoon: 033-8200062
Bereikbaarheid: Maandag - Woensdag - Donderdag (08:00 - 14:00 uur) en Vrijdag (9:00 - 15:00 uur). Wij houden lunchpauze van 12:30 tot 13:00 uur.

 

Voor ongerustheid, klachten en hulp bij de bevalling: 06-55373685

Email: info@praktijkluna.nl

Handige links