Leefstijladviezen

Als je zwanger bent vinden er veel veranderingen in je lichaam plaats, waardoor er meer van je conditie wordt gevraagd en er sneller overbelasting kan optreden. Ook verbruikt je kind stoffen (zoals vitamines en ijzer) die in jouw lichaam zijn opgeslagen en die dus moeten worden aangevuld.

In het algemeen geldt dat je goed voor jezelf moet zorgen en moet proberen gezond te eten. Je kunt extra tips of begeleiding krijgen van dietiste, Puck de Ruiter, dietist-ruiter.

Voor algemene informatie over voeding tijdens de zwangerschap, zie het Voedingscentrum.nl

Roken,  alcohol– en drugsgebruik in de zwangerschap is slecht voor de ontwikkeling van jullie kind. Geef aan indien je het lastig vind om te stoppen. Extra hulp kan je hierbij krijgen.

Medicijngebruik in de zwangerschap en tijdens de borstvoeding mag alleen met middelen die uitgebreid zijn getest en dan veilig zijn gebleken. Voor de meest voorkomende vragen kun je kijken op www.lareb.nl/teratologie/veelgestelde-vragen

Corona

De zwangere en haar partner/gezin en directe omgeving/familie zijn welkom in onze praktijk!

We krijgen met regelmaat vragen over de corona vaccinatie en de booster. Logisch. Wat is de beste keuze voor jou? Deze kaart van onze beroepsvereniging geeft een overzicht; wel-of-niet-een-prik-tegen-corona. Via de website van de KNOV kun je meer informatie lezen. Tevens kun je via perined.nl/covid-update de cijfers bekijken betreft aantal zwangeren die opgenomen zijn in het ziekenhuis.

Mocht je nog vragen hierover hebben, mail of bel ons gerust. Of neem ze mee, dan kunnen we deze proberen te beantwoorden op het spreekuur.

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
De Biezenkamp 90 (tegenover de apotheek)
3831 JA Leusden
info@praktijkluna.nl

Algemeen telefoon: 033-8200062
Dienstnummer: 06-55373685

Algemeen nummer is bereikbaar op:
maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8:00-14:00 uur
(lunchpauze van 12:30-13:00 uur)Handige links