Responsive image

Cursussen in de zwangerschap

Als je zwanger bent is het leuk om een cursus te volgen. Het is een makkelijke manier om mensen te leren kennen die net als jullie een kind gaan krijgen. Maar natuurlijk is het vooral bedoeld als een goede voorbereiding op de komende bevalling en de tijd erna. Ook krijg je informatie en oefeningen die zinvol zijn tijdens de zwangerschap.

De meeste cursussen beginnen rond de 25e week van de zwangerschap, sommige iets eerder. Zowel in Amersfoort als in Leusden zijn er volop mogelijkheden om verschillende cursussen te volgen:

Nieuw, een online informatie avond zwangerschap & voeding. Deze wordt gegeven door diëtiste Rosella Berghuis; zie informatieavond-zwangerschap-voeding.

Margotbevalt en mamacoachamersfoort bieden nu een online cursus aan zodat je goed voorbereid kan worden op de bevalling.

Voor vaders:
  • daddycool  over o.a. hoe gaat dat in zijn werk en wat kun je bieden als partner tijdens de bevalling?
  • vadercursus
Individuele zwangerschapscursus: volg je liever alleen een cursus dan in een groep? Of is het lastig een cursus te vinden, vanwege werk? Kijk eens op: Margotbevalt.nl/curus-op-maat/
Voor begeleiding van bekenfysiotherapeut verwijzen wij naar Isabel Steijnmeijer in leusden (bekkeninbalans) of naar Jaqueline van Lobenstein in Achterveld (fysiotherapieachterveld).

Praktijk Leef, coaching tijdens de zwangerschap. Als je bijvoorbeeld een nare ervaring hebt van een vorige bevalling of veel angst hebt.

Mama coach Vivian Vietje Coaching om tot bloei te komen.Voor iedere vrouw die mama is, wordt, of zou willen zijn. Ook bijzonder als je een nare ervaring hebt mee gemaakt.

  • Meander Medisch Centrum: Hoe bevalt het?!, deze leggen meer de nadruk op de medisch bevalling. Hierbij is het mogelijk om een rondleiding op de verloskamer te krijgen.
  • Borstvoeding: In onze praktijk wordt eens in de zoveel tijd een informatieavond over borstvoeding gegeven door de lactatiekundigen van Borstvoedingenzo. Ook via de sommige kraamzorgbureau's of via het MMC.
  • Babymassage -> zie cursusen na de geboorte, bij kraambed.

Kijk ook vast eens op onze website voor cursussen na de bevalling!

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
Centrum voor Jeugd en Gezin
De Mulderij 1
3831 NV Leusden

Telefoon: 033-8200062
Bereikbaarheid: Maandag - Woensdag - Donderdag (08:00 - 14:00 uur) en Vrijdag (9:00 - 15:00 uur). Wij houden lunchpauze van 12:30 tot 13:00 uur.

 

Voor ongerustheid, klachten en hulp bij de bevalling: 06-55373685

Email: info@praktijkluna.nl

Handige links