Youth studie en PRIDE study

Wij willen je graag wijzen op de Youth en PRIDE Study’s.

De PRIDE Study is een groot onderzoek onder zwangere vrouwen in heel Nederland, met als belangrijkste doel om meer kennis te krijgen over aandoeningen en ziekten bij moeder en kind die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.pridestudy.nl.

Waarom groeien sommige kinderen op zonder problemen en anderen niet? YOUth studie bestudeert hoe kinderen zich ontwikkelen. Welke rol spelen bijvoorbeeld opvoeding, erfelijkheid, de omgeving en contact met leeftijdsgenoten? En welke rol speelt de hersenontwikkeling daarbij? Als we beter snappen waarom kinderen verschillen kunnen we in de toekomst kinderen beter helpen om goed en gezond op te groeien.

YOUth Baby & Kind begint al tijdens de zwangerschap. We zoeken daarom vrouwen die minder dan 19 weken zwanger zijn en in de provincie Utrecht wonen.

Wat betekent meedoen voor zwangere vrouwen?
Vrouwen kunnen zich tot 19 weken zwangerschap aanmelden voor YOUth. Bij 20 en 30 weken zwangerschap komen ze bij ons langs voor een 3D-echo. De eerste afspraak maken we altijd na de reguliere 20-weken echo bij de verloskundige.
Na de geboorte komen de moeders nog vier keer met hun kindje naar het KinderKennisCentrum voor een onderzoeksdag. We volgen de kinderen tot ze zo’n 6 jaar oud zijn. Meer informatie vind je op www.youthonderzoek.nl

Deelname aan de studie is en blijft vrijwillig: bij iedere ronde kunnen deelnemers besluiten of ze wel of niet meedoen.

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
De Biezenkamp 90 (tegenover de apotheek)
3831 JA Leusden
info@praktijkluna.nl

Algemeen telefoon: 033-8200062
Dienstnummer: 06-55373685

Algemeen nummer is bereikbaar op:
maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8:00-14:00 uur
(lunchpauze van 12:30-13:00 uur)Handige links