verloskundige in opleiding

Beste zwangeren en partners,

 

Vanaf 31 augustus tot 1 november ga ik bij verloskundigenpraktijk Luna mijn eindstage lopen. Ik zal mijzelf even kort voorstellen. Ik ben Arjanne Verbeek, 22 jaar oud en sinds vorig jaar woonachtig in Arnhem. Ik ben geboren en opgegroeid in Driebergen, dus al best een beetje bekend in de omgeving.

Al op de basisschool had ik in mijn hoofd dat ik graag iets met zwangerschap wilde doen. Zodoende ben ik na mijn afstuderen van de havo gestart met de verloskunde opleiding in Amsterdam en nu inmiddels in mijn laatste jaar beland. Ik heb al veel mooie bevallingen en interessante spreekuren/ kraamvisites mee mogen maken in deze vier jaar, wat mij enorm heeft gemotiveerd om af te studeren en aan de slag te gaan. Jullie kunnen mij tegenkomen bij het spreekuur, de bevalling of de kraamperiode. Wanneer u bezwaar heeft tegen mijn aanwezigheid, kunt u dit gerust aangeven bij de verloskundige of aan mij. 


Graag tot ziens!

Aanmeldingsformulier werkte niet

 

 

Vanwege een probleem op onze site, zijn mogelijke aanmeldingen via het formulier op onze site niet aangekomen bij ons. Inmiddels werkt het weer naar behoren, maar mocht je jezelf de afgelopen week hebben aangemeld en nog niets van ons hebben gehoord, laat dan opnieuw een berichtje achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op! Onze excuses voor het ongemak.

informatieavond voeding & zwangerschap

Nieuw, een online informatie avond zwangerschap & voeding. Deze wordt gegeven door diëtiste Rosella Berghuis. 1x per maand, op maandag avond zal deze avond online te volgen zijn (3 augustus, 7 september, 2 november, 7 december)

Onder andere de volgende vragen zullen worden besproken: 
* Wat mag ik eten tijdens de zwangerschap? 
* Hoe blijf ik fit tijdens mijn zwangerschap?
* Hoe ga ik om met zwangerschapsdiabetes, misselijkheid en/of hoge bloeddruk?

Kosten 5,95. Je kunt je aanmelden via deze link; informatieavond-zwangerschap-voeding

Bloedafname mmc op afspraak

Vanaf 8 juli moet je een afspraak maken indien je bij een mmc bloedprikpunt bloed wil prikken. Dit kan via deze link afspraak Meander

(Dit geldt niet voor Saltro; hier kun je de hele dag binnen lopen).

 

Corona virus update 7 juli 2020

Beste zwangere en partners,

Goed nieuws! Vanaf heden zijn partners weer welkom bij de gewone controles. We vragen wel om hier bewust mee om te gaan. Dit door bijvoorbeeld niet bij elke controle mee te komen, maar afwisselend. Wij zien veel mensen op een dag; waarbij we nauw in contact komen. Wij willen onszelf, maar vooral alle zwangeren beschermen en de kans op verspreiding zo laag mogelijk maken.

>> Betreft het meekomen van kinderen: liever nog niet. Dit door de “kleine” ruimte in de spreekkamer en het afstand houden dan wat lastiger is. We weten dat de kans op overdracht via kinderen heel klein is, maar verzoeken toch zoveel mogelijk oppas voor kinderen te regelen. Mochten kindjes wel mee komen; dan graag een eigen speelgoedje mee nemen.

>> Betreft de vakanties naar oranje gebieden: na terugkomst is het dringende advies om 14 dagen in quarantaine te gaan. In deze periode komen wij alleen indien er acute zorg nodig is. Dus dan geen reguliere controle in deze periode. Zie hier voor welke landen dit geldt.

Heb je klachten van verkoudheid en heb je een afspraak?  Of heeft een huisgenoot koorts? Blijf dan thuis & geef dit aan de telefoon aan zodat we samen kunnen kijken wat in jouw geval het beste is. Bel ook als wij je thuis zouden bezoeken en je deze klachten hebt. Wij moeten dan mogelijk aanvullende maatregelen nemen voordat we je kunnen bezoeken.

Samen met alle verloskundigenpraktijken in onze regio zijn er afspraken gemaakt omtrent het coronavirus. Als praktijken in de regio doen wij hard ons best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden. Wij houden op die manier de kwaliteit van de zorg goed in de gaten en zullen er dan ook alles aan doen om deze bijzondere periode in jullie leven op de juiste manier te begeleiden.

 

Geboortes juni

De nieuwste aanwinsten in Leusden!

Informatie avond filmpjes

In verband met het corona virus gaan onze informatie avonden over de bevalling in deze periode niet door. We willen jullie echter wel goed voorbereiden op de bevalling. Het is zo’n bijzondere gebeurtenis.

Hierbij de link naar onze digitale presentatie: 

Deel 1   I  Deel 2

Rond 30 weken bespreken we graag hoe jullie aankijken naar de bevalling en of jullie bepaalde wensen hebben. Ook eventuele verwachtingen naar ons toe is fijn om te bespreken.

Dit alles kan eventueel ook in een geboorteplan beschreven worden, zie hiervoor deze link naar onze website: geboorteplan.

Mochten jullie een geboorteplan gemaakt hebben, mail deze dan naar ons, dan voegen wij deze toe aan je dossier. Tevens is het prettig om een kopie van je geboorteplan in je mapje te bewaren.

 

Verder zijn de volgende folders fijn om als naslag door te nemen:

De bevalling  I  hoe bereid je je voor  I  Houdingen tijdens de bevalling  I  bevallingspijn   I  Herstel na de bevalling

 

Tip: de lactatiekundige van Borstvoedingenzo geven regelmatig een webinar.

Aanmelden kan via: contact@borstvoedingenzo.nl of kijk op www.borstvoedingenzo.nl/activiteiten/

 

We spreken jullie de komende tijd! En bij vragen bel of mail ons gerust!

 

Vriendelijke groeten,

Nikki, Susan, Anne & Anne-Maart

Hoera

Hoera! Nikki en haar man Ronald mogen begin augustus hun 2de kindje verwachten! We wensen hun een hele mooie en goede zwangerschap toe!

Waarneming

Komende periode (vooral de zomerperiode) hebben wij 2 waarneemster werkzaam in de praktijk. Anne-Maart Stoker en Miriam Derks. Anne-Maart vervangt het zwangerschapsverlof van Nikki, die tot en met november 2020 met verlof zal zijn. Miriam zal ons de komende tijd ondersteunen/vervangen bij ziekte, bijscholingen en de vakantie's. Hieronder stelt Miriam zich voor. In het dienstrooster kunnen jullie per maand zien wie van ons wanneer spreekuur of dienst heeft.

Mijn naam is Miriam Derks en ik kom het team vanaf februari versterken. Ik woon in Lunteren in een echt mannenhuishouden, want ik ben de moeder van 3 zoontjes: Jareon (4), Jasper (2) en baby Joshuan.

Het vak van verloskundige heeft mij altijd geboeid. De zwangerschap, de geboortes en de kraamtijd is mooi om van dichtbij mee te mogen maken. Het ondersteunen en begeleiden tijdens zo’n bijzondere en intieme tijd in het leven vind ik dan ook echt fijn om te kunnen doen. Daarom vind ik het leuk om nu aan de slag te kunnen bij Luna. Hopelijk gaan we elkaar snel zien!

Zwangerenportaal

Vanuit onze praktijk krijgen alle zwangeren een uitnodiging om zich aan te melden bij zwangerenportaal. 

Als je je aanmeldt bij Zwangerenportaal kun je:

  • je eigen dossier inzien, inclusief uitleg met wat diverse onderdelen betekenen. (Dit kan alleen jijzelf en is uiteraard goed beveiligd)
  • per e-mail ontvang je een afspraak herinnering met eventuele aanvullende informatie.
  • je ontvangt updates van je controles en onderzoeken. Je kunt bijvoorbeeld de groei curve zien van eventuele groei echo’s.
  • je ontvangt wekelijks een nieuwsbrief met informatie over de periode van jouw zwangerschap, wat door professionals uit de geboortezorg is geschreven.

 

Wij vinden het super handig en zijn enthousiast! Kijk gerust eens op de site; zwangerenportaal. Het staat je natuurlijk altijd vrij om je niet aan te melden.

Mocht je hierover vragen hebben kun je ons mailen of deze de volgende keer op het spreekuur stellen!

 

Even voorstellen... Arianne

In verband met het zwangerschapsverlof van Nikki zal Arianne ons helpen met het maken van de echo's. Zij doet af en toe een extra avondspreekuur speciaal voor het maken van echo's.

"Met veel enthousiasme heb ik 8 jaar als verloskundige en echoscopiste gewerkt in Scherpenzeel en omstreken. In 2016 heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met verloskunde om een jaar fulltime voor onze drie zoons (nu 9, 8 en 5 jaar) te zorgen, dat deed ik met veel toewijding en plezier! Ik ben op dit moment werkzaam als klinisch verloskundige en als echoscopiste.

Ik hoop dat jullie net zoals ik kunnen genieten van mooie beelden van leven in ontwikkeling! Tot ziens!"

 

Even voorstellen.. Anne-Maart

Mijn naam is Anne-Maart Stoker. Ik woon al bijna mijn hele leven in Amersfoort en vindt het daarom erg leuk om aan de slag te gaan in deze mooie omgeving. Jullie kunnen mij tegen komen tijdens het spreekuur, de bevalling en in de kraamtijd. Altijd heb ik al een interesse gehad in zwangerschap en geboortes. Toen ik er achter kwam dat er een opleiding voor verloskundige was, wist ik direct dat die opleiding helemaal bij mij paste. Nooit heb ik spijt gehad van mijn keuze en nu mag ik vrouwen en partners begeleiden in deze bijzondere en mooie tijd!

Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Inloopspreekuur Borstvoedingenzo

Inloopspreekuur iedere donderdag van 12 tot 13 uur

Moeders kunnen iedere donderdag langskomen voor korte vragen, voor het maken van afspraken of voor het kopen van bijvoorbeeld kolfonderdelen tussen 12 en 13 uur.

Omdat we merken dat moeders het vaak lastig vinden een keuze te maken voor een kolf, of na aankoop niet altijd tevreden zijn, zijn we een daar een oplossing voor gaan bedenken.

Ook kunnen moeders een afspraak maken voor een kolfconsult. In 45 minuten kan ze verschillende merken kolven uitproberen om te zien wat het beste bij haar past.

Ze kan de kolf meteen kopen en mee naar huis nemen.

We geven ook uitgebreide informatie mee over kolven.

Kolfconsulten zijn op afspraak, iedere donderdag, en kosten 45 euro.

 

Warme groet, Annette en Audrey

www.borstvoedingenzo.nl

contact@borstvoedingenzo.nl

0641267961 of 0641267937

* de Mulderij 1 (CJG)

 

Tip: medicatie en zelfzorg middelen

Tip: Een handig boekje van het lareb met daarin de meest gebruikte geneesmiddelen beschreven met daarbij de uitleg of deze wel of niet gebruikt mogen worden tijdens zwangerschap en borstvoeding! Het is raadzaam om ook bij zelfzorg middelen na te gaan of deze tijdens de zwangerschap of borstvoeding genomen mogen worden. 

EHBO bij kinderen

Nu je zelf zwanger of ouder bent geworden, is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via de snelle en gemakkelijke cursus van iedereen EHBO.

Na het volgen van de cursus heb je de zekerheid dat je weet wat je moet doen bij huis, tuin en keukenongelukjes en houd je het hoofd koel als er professionele hulp geregeld moet worden.

De cursus bestaat uit online leren. Het theoriedeel van de cursus is opgebouwd uit filmpjes met gesproken instructies, foto’s en samenvattende teksten. Om de cursus volledig af te ronden, volg je ook éénmalig een praktijkbijeenkomst van 4 uur. Onder begeleiding van een erkende EHBO-instructeur komen de belangrijkste levensreddende handelingen van EHBO aan bod.

Cliënten van Luna krijgen korting op de cursus. Meld je aan via Livis-kinderEHBO.

 

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
Centrum voor Jeugd en Gezin
De Mulderij 1
3831 NV Leusden

Telefoon: 033-8200062
Bereikbaarheid: Maandag - Woensdag - Donderdag (08:00 - 14:00 uur) en Vrijdag (9:00 - 15:00 uur). Wij houden lunchpauze van 12:30 tot 13:00 uur.

 

Voor ongerustheid, klachten en hulp bij de bevalling: 06-55373685

Email: info@praktijkluna.nl

Handige links