Geboorte nieuws december

De laatste aanwinsten van 2019!

Zwangerenportaal

Vanuit onze praktijk krijgen alle zwangeren een uitnodiging om zich aan te melden bij zwangerenportaal. 

Als je je aanmeldt bij Zwangerenportaal kun je:

  • je eigen dossier inzien, inclusief uitleg met wat diverse onderdelen betekenen. (Dit kan alleen jijzelf en is uiteraard goed beveiligd)
  • per e-mail ontvang je een afspraak herinnering met eventuele aanvullende informatie.
  • je ontvangt updates van je controles en onderzoeken. Je kunt bijvoorbeeld de groei curve zien van eventuele groei echo’s.
  • je ontvangt wekelijks een nieuwsbrief met informatie over de periode van jouw zwangerschap, wat door professionals uit de geboortezorg is geschreven.

 

Wij vinden het super handig en zijn enthousiast! Kijk gerust eens op de site; zwangerenportaal. Het staat je natuurlijk altijd vrij om je niet aan te melden.

Mocht je hierover vragen hebben kun je ons mailen of deze de volgende keer op het spreekuur stellen!

 

Even voorstellen... Arianne

In verband met het zwangerschapsverlof van Berdien zal Arianne vanaf 25 november bij ons helpen met het maken van de echo's. Zij doet af en toe een extra avondspreekuur speciaal voor het maken van echo's. Omdat zij niet (meer) werkzaam is als verloskundige, worden jullie in dezelfde week (ervoor of erna) nog wel gezien door één van de verloskundigen. 

"Met veel enthousiasme heb ik 8 jaar als verloskundige en echoscopiste gewerkt in Scherpenzeel en omstreken. In 2016 heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met verloskunde om een jaar fulltime voor onze drie zoons (nu 9, 8 en 5 jaar) te zorgen, dat deed ik met veel toewijding en plezier! Daarna heb ik de cursus gevolgd om 20 weken echo's te kunnen maken en ben ik als echoscopiste weer aan de slag gegaan. Op dit moment werk ik 3 dagen per week bij het Prenataal Screeningscentrum en bij Prepret in Amersfoort waar ik alle soorten zwangerschapsecho's maak. Daarnaast kom ik het komende halfjaar Luna versterken tijdens het verlof van Berdien. 

 

Ik hoop dat jullie net zoals ik kunnen genieten van mooie beelden van leven in ontwikkeling! Tot ziens!"

 

Even voorstellen... Jessica

Per 1 november hebben wij er een nieuwe praktijkassistente bij voor de vrijdag en dat is Jessica Kerkhof.

Ze woont in Leusden, is een oude bekende van ons ;-) en heeft samen met haar man 3 kids. Zoontje Dean van bijna 6 jaar en Yara & Lucy van bijna 4.

Je kunt haar bereiken op de praktijk op de vrijdagen, van 09.00u tot en met 15.00u voor het stellen van vragen of het maken van een afspraak.

Even voorstellen.. Anne-Maart

Mijn naam is Anne-Maart Stoker. Vanaf juli zal ik bij verloskundigenpraktijk Luna aan het werk gaan. Ik woon al bijna mijn hele leven in Amersfoort en vindt het daarom erg leuk om aan de slag te gaan in deze mooie omgeving. Jullie kunnen mij tegen komen tijdens het spreekuur, de bevalling en in de kraamtijd. Altijd heb ik al een interesse gehad in zwangerschap en geboortes. Toen ik er achter kwam dat er een opleiding voor verloskundige was, wist ik direct dat die opleiding helemaal bij mij paste. Nooit heb ik spijt gehad van mijn keuze en nu mag ik vrouwen en partners begeleiden in deze bijzondere en mooie tijd!

Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Inloopspreekuur Borstvoedingenzo

Inloopspreekuur iedere donderdag van 12 tot 13 uur

Moeders kunnen iedere donderdag langskomen voor korte vragen, voor het maken van afspraken of voor het kopen van bijvoorbeeld kolfonderdelen tussen 12 en 13 uur.

Omdat we merken dat moeders het vaak lastig vinden een keuze te maken voor een kolf, of na aankoop niet altijd tevreden zijn, zijn we een daar een oplossing voor gaan bedenken.

Ook kunnen moeders een afspraak maken voor een kolfconsult. In 45 minuten kan ze verschillende merken kolven uitproberen om te zien wat het beste bij haar past.

Ze kan de kolf meteen kopen en mee naar huis nemen.

We geven ook uitgebreide informatie mee over kolven.

Kolfconsulten zijn op afspraak, iedere donderdag, en kosten 45 euro.

 

Warme groet, Annette en Audrey

www.borstvoedingenzo.nl

contact@borstvoedingenzo.nl

0641267961 of 0641267937

* de Mulderij 1 (CJG)

 

Tip: medicatie en zelfzorg middelen

Tip: Een handig boekje van het lareb met daarin de meest gebruikte geneesmiddelen beschreven met daarbij de uitleg of deze wel of niet gebruikt mogen worden tijdens zwangerschap en borstvoeding! Het is raadzaam om ook bij zelfzorg middelen na te gaan of deze tijdens de zwangerschap of borstvoeding genomen mogen worden. 

EHBO bij kinderen

Nu je zelf zwanger of ouder bent geworden, is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via de snelle en gemakkelijke cursus van iedereen EHBO.

Na het volgen van de cursus heb je de zekerheid dat je weet wat je moet doen bij huis, tuin en keukenongelukjes en houd je het hoofd koel als er professionele hulp geregeld moet worden.

De cursus bestaat uit online leren. Het theoriedeel van de cursus is opgebouwd uit filmpjes met gesproken instructies, foto’s en samenvattende teksten. Om de cursus volledig af te ronden, volg je ook éénmalig een praktijkbijeenkomst van 4 uur. Onder begeleiding van een erkende EHBO-instructeur komen de belangrijkste levensreddende handelingen van EHBO aan bod.

Cliënten van Luna krijgen korting op de cursus. Meld je aan via Livis-kinderEHBO.

 

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
Centrum voor Jeugd en Gezin
De Mulderij 1
3831 NV Leusden

Telefoon: 033-8200062
Bereikbaarheid: Maandag - Woensdag - Donderdag (08:00 - 14:00 uur) en Vrijdag (9:00 - 15:00 uur). Wij houden lunchpauze van 12:30 tot 13:00 uur.

 

Voor ongerustheid, klachten en hulp bij de bevalling: 06-55373685

Email: info@praktijkluna.nl

Handige links