Geboortes oktober

De nieuwste aanwinsten in Leusden!

Youth studie: ontwikkeling

Waarom groeien sommige kinderen op zonder problemen en anderen niet? YOUth bestudeert hoe kinderen zich ontwikkelen. Welke rol spelen bijvoorbeeld opvoeding, erfelijkheid, de omgeving en contact met leeftijdsgenoten? En welke rol speelt de hersenontwikkeling daarbij? Als we beter snappen waarom kinderen verschillen kunnen we in de toekomst kinderen beter helpen om goed en gezond op te groeien.

YOUth Baby & Kind begint al tijdens de zwangerschap. We zoeken daarom vrouwen die minder dan 19 weken zwanger zijn en in de provincie Utrecht wonen.


Wat betekent meedoen voor zwangere vrouwen?
Vrouwen kunnen zich tot 19 weken zwangerschap aanmelden voor YOUth. Bij 20 en 30 weken zwangerschap komen ze bij ons langs voor een 3D-echo. De eerste afspraak maken we altijd na de reguliere 20-weken echo bij de verloskundige.
Na de geboorte komen de moeders nog vier keer met hun kindje naar het KinderKennisCentrum voor een onderzoeksdag. We volgen de kinderen tot ze zo’n 6 jaar oud zijn. 

Deelname aan YOUth is en blijft vrijwillig: bij iedere ronde kunnen deelnemers besluiten of ze wel of niet meedoen.

Meer informatie vind je op www.youthonderzoek.nl

ROAD studie; ADHD onderzoek

Deelname aan ROAD studie bestaat uit verschillende onderdelen op verschillende momenten, op basis van screening, vragenlijsten en observaties, tot jullie kindje 6 jaar is. 

Als jullie mee willen doen aan het onderzoek, kunt je je opgeven via dit formulier. Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u mailen naar info@vroegherkenningadhd.nl. Een

 

Corona update 05-10-2020

Beste cliënten en partners,                                                                  

 

Hieronder de maatregelen die aangescherpt zijn:

-       dringend advies dat iedereen die zich in de praktijk begeeft een mondkapje draagt, vanaf binnenkomst.

-       Kom zoveel mogelijk alleen. Partners zijn, indien ze geen klachten hebben, nog steeds welkom bij de echo en het bevallingsgesprek. Voor de overige controles vragen we je alleen te komen. 

-       Volwassenen niet behorend bij je eigen huishouden verzoeken we om niet mee naar de praktijk te komen.  

-       Ondanks dat we weten dat het soms erg lastig is, willen we jullie vragen geen kinderen meer mee te nemen naar de controles.

-       Bij bevallingen zullen wij jullie begeleiden en bijstaan zoals jullie dat van ons gewend zijn. Helaas zullen wij daarbij dan wel een mondkapje moeten dragen.

-       Wij zullen in de kraamperiode 2x bij jullie langs komen. De overige contactmomenten zullen telefonisch plaatsvinden. Indien noodzakelijk komen we natuurlijk vaker langs. Tijdens de bezoekjes zullen we, indien we de 1,5 meter niet kunnen waarborgen, laagdrempelig een mondkapje dragen.

Heb je klachten van verkoudheid, hoesten en/of keelpijn en heb je een afspraak? Hebben huisgenoten koorts? Neem telefonisch contact op met de praktijk zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing voor de geplande controle.

Als praktijken in de regio doen wij hard ons best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden. Wij houden op die manier de kwaliteit van de zorg goed in de gaten en zullen er dan ook alles aan doen om deze bijzondere periode in jullie leven op de juiste manier te begeleiden.

 

Verloskundigen coöperatie VIDA, 2 oktober 2020

informatieavond voeding & zwangerschap

Nieuw, een online informatie avond zwangerschap & voeding. Deze wordt gegeven door diëtiste Rosella Berghuis. 1x per maand, op maandag avond zal deze avond online te volgen zijn (3 augustus, 7 september, 2 november, 7 december)

Onder andere de volgende vragen zullen worden besproken: 
* Wat mag ik eten tijdens de zwangerschap? 
* Hoe blijf ik fit tijdens mijn zwangerschap?
* Hoe ga ik om met zwangerschapsdiabetes, misselijkheid en/of hoge bloeddruk?

Kosten 5,95. Je kunt je aanmelden via deze link; informatieavond-zwangerschap-voeding

Bloedafname mmc op afspraak

Vanaf 8 juli moet je een afspraak maken indien je bij een mmc bloedprikpunt bloed wil prikken. Dit kan via deze link afspraak Meander

(Dit geldt niet voor Saltro; hier kun je de hele dag binnen lopen).

 

Informatie avond filmpjes

In verband met het corona virus gaan onze informatie avonden over de bevalling in deze periode niet door. We willen jullie echter wel goed voorbereiden op de bevalling. Het is zo’n bijzondere gebeurtenis.

Hierbij de link naar onze digitale presentatie: 

Deel 1   I  Deel 2

Rond 30 weken bespreken we graag hoe jullie aankijken naar de bevalling en of jullie bepaalde wensen hebben. Ook eventuele verwachtingen naar ons toe is fijn om te bespreken.

Dit alles kan eventueel ook in een geboorteplan beschreven worden, zie hiervoor deze link naar onze website: geboorteplan.

Mochten jullie een geboorteplan gemaakt hebben, mail deze dan naar ons, dan voegen wij deze toe aan je dossier. Tevens is het prettig om een kopie van je geboorteplan in je mapje te bewaren.

 

Verder zijn de volgende folders fijn om als naslag door te nemen:

De bevalling  I  hoe bereid je je voor  I  Houdingen tijdens de bevalling  I  bevallingspijn   I  Herstel na de bevalling

 

Tip: de lactatiekundige van Borstvoedingenzo geven regelmatig een webinar.

Aanmelden kan via: contact@borstvoedingenzo.nl of kijk op www.borstvoedingenzo.nl/activiteiten/

 

We spreken jullie de komende tijd! En bij vragen bel of mail ons gerust!

 

Vriendelijke groeten,

Nikki, Susan, Anne & Anne-Maart

Zwangerenportaal

Vanuit onze praktijk krijgen alle zwangeren een uitnodiging om zich aan te melden bij zwangerenportaal. 

Als je je aanmeldt bij Zwangerenportaal kun je:

  • je eigen dossier inzien, inclusief uitleg met wat diverse onderdelen betekenen. (Dit kan alleen jijzelf en is uiteraard goed beveiligd)
  • per e-mail ontvang je een afspraak herinnering met eventuele aanvullende informatie.
  • je ontvangt updates van je controles en onderzoeken. Je kunt bijvoorbeeld de groei curve zien van eventuele groei echo’s.
  • je ontvangt wekelijks een nieuwsbrief met informatie over de periode van jouw zwangerschap, wat door professionals uit de geboortezorg is geschreven.

 

Wij vinden het super handig en zijn enthousiast! Kijk gerust eens op de site; zwangerenportaal. Het staat je natuurlijk altijd vrij om je niet aan te melden.

Mocht je hierover vragen hebben kun je ons mailen of deze de volgende keer op het spreekuur stellen!

 

Even voorstellen.. Anne-Maart

Mijn naam is Anne-Maart Stoker. Ik woon al bijna mijn hele leven in Amersfoort en vindt het daarom erg leuk om aan de slag te gaan in deze mooie omgeving. Jullie kunnen mij tegen komen tijdens het spreekuur, de bevalling en in de kraamtijd. Altijd heb ik al een interesse gehad in zwangerschap en geboortes. Toen ik er achter kwam dat er een opleiding voor verloskundige was, wist ik direct dat die opleiding helemaal bij mij paste. Nooit heb ik spijt gehad van mijn keuze en nu mag ik vrouwen en partners begeleiden in deze bijzondere en mooie tijd!

Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Tip: medicatie en zelfzorg middelen

Tip: Een handig boekje van het lareb met daarin de meest gebruikte geneesmiddelen beschreven met daarbij de uitleg of deze wel of niet gebruikt mogen worden tijdens zwangerschap en borstvoeding! Het is raadzaam om ook bij zelfzorg middelen na te gaan of deze tijdens de zwangerschap of borstvoeding genomen mogen worden. 

EHBO bij kinderen

Nu je zelf zwanger of ouder bent geworden, is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via de snelle en gemakkelijke cursus van iedereen EHBO.

Na het volgen van de cursus heb je de zekerheid dat je weet wat je moet doen bij huis, tuin en keukenongelukjes en houd je het hoofd koel als er professionele hulp geregeld moet worden.

De cursus bestaat uit online leren. Het theoriedeel van de cursus is opgebouwd uit filmpjes met gesproken instructies, foto’s en samenvattende teksten. Om de cursus volledig af te ronden, volg je ook éénmalig een praktijkbijeenkomst van 4 uur. Onder begeleiding van een erkende EHBO-instructeur komen de belangrijkste levensreddende handelingen van EHBO aan bod.

Cliënten van Luna krijgen korting op de cursus. Meld je aan via Livis-kinderEHBO.

 

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
Centrum voor Jeugd en Gezin
De Mulderij 1
3831 NV Leusden

Telefoon: 033-8200062
Bereikbaarheid: Maandag - Woensdag - Donderdag (08:00 - 14:00 uur) en Vrijdag (9:00 - 14:00 uur). Wij houden lunchpauze van 12:30 tot 13:00 uur.

 

Voor ongerustheid, klachten en hulp bij de bevalling: 06-55373685

Email: info@praktijkluna.nl

Handige links