Maatregelen update 15-12

Beste cliënten & partners,
Het kabinet heeft op maandag 14 december besloten dat het land per direct in lockdown gaat. Dit betekent dat dit ook wederom consequenties heeft voor onze zorg. We moeten, helaas, nog verder ook onze maatregelen aanscherpen.

Samen met alle verloskundigenpraktijken in onze regio zijn er opnieuw afspraken gemaakt omtrent het coronavirus. Deze afspraken gelden tot in ieder geval 19 januari. Houd de social media van onze praktijk in de gaten zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Heb je klachten van verkoudheid, hoesten en/of keelpijn en heb je een afspraak? Hebben huisgenoten koorts? Neem telefonisch contact op met de praktijk zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing voor de geplande controle.

Hieronder de maatregelen die blijven zoals ze zijn:

  • Iedereen die zich in de praktijk begeeft draagt een mondkapje vanaf binnenkomst. Neem daarom altijd een mondkapje mee als je naar de praktijk komt.
  • Kom zoveel mogelijk alleen. Partners zijn, indien ze geen klachten hebben, nog steeds welkom bij de echo en het bevallingsgesprek. Voor de overige controles vragen we je alleen te komen. Indien het toch gewenst is dat de partner mee komt naar een controle, dan graag van tevoren even overleg.
  • Volwassenen niet behorend bij je eigen huishouden verzoeken we om niet mee naar de praktijk te komen.
  • Ondanks dat we weten dat het soms erg lastig is, willen we jullie vragen geen kinderen meer mee te nemen naar de controles.
  • Bij bevallingen zullen wij jullie begeleiden en bijstaan zoals jullie dat van ons gewend zijn. Helaas zullen wij daarbij dan wel een mondkapje moeten dragen.
  • Informatieavonden blijven online.

De maatregelen die aangepast zullen worden:

  • Er zal kritischer naar het controleschema gekeken worden. Een aantal controles zullen alleen op indicatie plaatsvinden. Dit wordt persoonlijk met jullie afgestemd bij het maken van de afspraken.
  • Wij zullen in de kraamperiode 1x bij jullie langskomen. De overige contactmomenten zullen telefonisch plaatsvinden. Indien noodzakelijk komen we natuurlijk vaker langs. Tijdens de kraamvisites zullen we een mondkapje dragen.

Als praktijken in de regio doen wij hard ons best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden. Wij houden op die manier de kwaliteit van de zorg goed in de gaten en zullen er dan ook alles aan doen om deze bijzondere periode in jullie leven op de juiste manier te begeleiden.

Verloskundigenpraktijk Luna, coöperatie VIDA Amersfoort, 15 december 2020

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
Centrum voor Jeugd en Gezin
De Mulderij 1
3831 NV Leusden
Email: info@praktijkluna.nl

Algemeen telefoon: 033-8200062
Dienstnummer: 06-55373685

Algemeen nummer is bereikbaar op:
maandag 8:00-14:00
woensdag 8:00-14:00
donderdag 8:00-14:00
vrijdag 9:00-15:00
(lunchpauze van 12:30-13:00)Handige links