Cursussen en zorg na de geboorte

Het is verstandig om na de geboorte de tijd te nemen om te herstellen. Via bekkenbodem-en-buikspierklachten of bekkenbodem-online veel informatie over het herstel van je bekkenbodem.

Vanaf 6 weken na de geboorte kan je rustig aan het sporten weer opbouwen. Nadruk ligt op het versterken van je buik en bekenbodemspieren. Een actieve les van pilates en yoga en daarbij ontspannen omgaan met je kindje. Je leert wat je zoal kan met een jong kindje en hoe je dit kan combineren met weer gaan sporten. Voor meer info zie hun site; zwangerfit (Leusden-zuid), madeformoms of mominbalance.

Het kan erg leuk en leerzaam zijn om na de geboorte van jullie kindje een cursus te gaan volgen.

Baby cursussen

Babymassage na de bevalling is in cursusvorm op diverse plaatsen mogelijk:

>> Evabevalt – baby massage (in Leusden)
>> Fijn! Babymassage (in Leusden)
>> Baby massage en meer (in Amersfoort)
>> Babymassage-in-amersfoort (in Amersfoort).

Kinderslaapcoach

>> Agnes Blokhuis is kinderfysiotherapeut en kinderslaapcoach en kan ondersteuning bieden als je baby onrustig is. Heb jij vragen of zorgen over de ontwikkeling van jullie baby zie haar website; www.agnesblokhuis.nl.

Hulp bij mentale problemen of bij het verwerken van een traumatische bevalling

Bevallen kan mooi maar ook aangrijpend zijn. Sommige bevallingen worden als traumatisch ervaren. Voor hulp bij de verwerking (ook voor EMDR) kun je bij verschillende hulpverleners terecht die gespecialiseerd zijn hierin. Ook kun je ons of de huisarts hierover contacten.

>> Margotbevalt
>> Mamacoach Amersfoort

Ondersteuning voor ouders
Home-Start: Alle ouders hebben wel eens vragen over de opvoeding. Of er zijn andere zorgen in het gezin. Dan is het belangrijk om mensen in de buurt te hebben om mee te praten. Als die er niet zijn, kunnen moeders en vaders Home-Start om hulp vragen. Een ervaren vrijwilliger komt elke week bij het gezin thuis. Biedt een luisterend oor. Een steuntje in de rug. Helpt met praktische tips en contacten in de buurt. 

Buurtgezinnen: Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Ouders Inc.: Online ouderschapscursus gratis voor inwoners van de gemeente Leusden. Bij de geboorte van een kind worden ook twee ouders geboren. Daarom is deze online cursus speciaal voor ouders met jonge kinderen die ook weleens moe zijn, ruzie maken, onzeker zijn of gewoon meer willen weten over het ouderschap. Voor alle ouders dus!

Nugezamenlijk: We houden allemaal van onze kinderen en willen het zo goed mogelijk doen als ouder. En toch gaat het – soms of vaker – niet zoals we zouden willen. We voelen ons onmachtig, gespannen of het ouderschap voelt zwaar. Hoe komt dit? Hoe kan je met een open hart en empathisch aanwezig zijn voor je kind(je) en tegelijk goed zorgen voor jezelf?

Dunstan babytaal
Dit is een cursus om de behoefte van je baby sneller en beter te leren herkenen; www.babytaal.nl.

EHBO
Nu je zelf zwanger of ouder bent geworden, is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren). Zie hiervoor; EHBO bij kinderen.

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
De Biezenkamp 90 (tegenover de apotheek)
3831 JA Leusden
info@praktijkluna.nl

Algemeen telefoon: 033-8200062
Dienstnummer: 06-55373685

Algemeen nummer is bereikbaar op:
maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8:00-14:00 uur
(lunchpauze van 12:30-13:00 uur)Handige links