Kinderwens

Kinderen krijgen? Zorg voor een goede start!!

Zwanger worden en kinderen krijgen is een natuurlijke gebeurtenis. Soms overkomt het je, maar in veel gevallen wordt een zwangerschap gepland en kijken jullie er erg naar uit. Hoe snel je zwanger wordt wisselt per stel, sommige zijn direct binnen 1 maand zwanger, andere doen er een jaartje over of langer. Je krijgt per maand maar “1 kans”, dus 12 kansen per jaar. Mocht het langer duren dan 1 jaar, dan kun je (na een verwijzing van de huisarts) naar een fertiliteitsarts.

>> WAKE UP SMART (FUTURE) MAMA! Veel informatie die je écht moet weten voordat je zwanger wordt of dit al bent is niet vanzelfsprekend bij vrouwen bekend. Onze expertise is het vrouwelijk lichaam en alles wat daarmee te maken heeft. So wake up smart (future) mamas, let’s make our babies strong! >> wokewomen

Persoonlijk advies vóór de bevruchting geeft gezondheidswinst voor moeder en kind. Hiervoor kun je bij ons terecht op het kinderwensspreekuur. We bespreken vragen die je hebt over je cyclus, over eventuele aanwezige medische aandoeningen of familiaire erfelijke aandoeningen. De kosten voor dit gesprek worden door de zorgverzekeraars vergoed.

Via www.slimmerzwanger.nl kun je toegang krijgen tot een persoonlijk coachings- en begeleidingsprogramma. Hiermee kun je je leefstijl en voedingspatroon verbeteren voor een goede start en een goed verloop van de zwangerschap.

Voor meer informatie zie www.deverloskundige.nl/zwanger-wordenwww.zwangerwijzer.nl of www.zwangerstraks.nl of http://www.strakszwangerworden.nl/.

Meer info over erfelijke ziekten en aandoeningen vind je op: https://www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/erfelijkheid

Een belangrijk advies is om foliumzuur te slikken vanaf 4 weken voorafgaand aan het moment dat jullie stoppen met anticonceptie tot een zwangerschapsduur van 10 weken. Dit verkleint de kans op een neuraalbuisdefect; zoals schisis (lipspleet) of open ruggetje. Foliumzuur is de synthetische, geoxideerde vorm van folaat. Folaat is wat in voeding voorkomt en door het lichaam gebruikt wordt. Foliumzuur (uit supplementen) moet door het lichaam omgezet worden in tetrahydrofolaat en vervolgens in 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF). Onderzoek toont aan dat dit complexe omzettingsproces in het lichaam erg traag en inefficiënt verloopt. Het kan dus een overweging zijn om bij kinderwens folaat (400mg) te suppleren ipv foliumzuur.

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
De Biezenkamp 90 (tegenover de apotheek)
3831 JA Leusden
info@praktijkluna.nl

Algemeen telefoon: 033-8200062
Dienstnummer: 06-55373685

Algemeen nummer is bereikbaar op:
maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8:00-14:00 uur
(lunchpauze van 12:30-13:00 uur)



Handige links