Responsive image

Watergeboorte

Watergeboorte is een speciale manier van bevallen. De geboorte op deze manier kan alleen thuis plaatsvinden, het ziekenhuis beschikt niet over een bevalbad. De voordelen voor de moeder zijn ontspanning, minder pijn en meer bewegingsvrijheid. Het kind kan makkelijker bewegen door het bekken en heeft een zachtere overgang naar het leven buiten de baarmoeder.

Watergeboorte kan alleen in een speciaal  bevalbad, dat kan worden gekocht of gehuurd met toebehoren (hygiënische hoes, afdekhoes, waterpomp, thermometer, dompelaar, slangen en kraankoppelingen, schepnetje, evt. vloerzeil). Zorg in ieder geval voor een badthermometer en een schepnetje. Het waterpeil moet zo hoog zijn dat je buik helemaal onder water is en bij knielen in water op borsthoogte is.

Het is belangrijk dat er een bed of matras in de directe nabijheid van het bad is.

We weten dat kinderen die in water geboren worden, wat rustiger opstarten, dit is normaal. Sommige kinderen hebben na de geboorte wat meer hulp nodig om goed op te starten, dit kan ook bij een watergeboorte voorkomen.

Laat ons op tijd weten (liefst rond twintig weken zwangerschap) als je op deze wijze wil gaan bevallen. Jullie krijgen van ons speciale instructies ter voorbereiding.

 

Het is ook mogelijk om in het ziekenhuis in bad te bevallen, dit kan in het tergooi ziekenhuis in Blaricum of in het geboortehuis in Utrecht.

 

We raden je aan om je  voor te bereiden d.m.v. cursus/boek/film/bevalplan, voor meer informatie kijk op www.oerbron.nl en www.oerbronworkshops.webklik.nl en www.waterkinderen.nl

 

 

DVD’s:

-          De Oerbron: De kracht van water

-         Birth as we know it  www.birthintobeing.com

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
Centrum voor Jeugd en Gezin
De Mulderij 1
3831 NV Leusden

Telefoon: 033-8200062
Bereikbaarheid: Maandag - Woensdag - Donderdag (08:00 - 14:00 uur) en Vrijdag (9:00 - 15:00 uur). Wij houden lunchpauze van 12:30 tot 13:00 uur.

 

Voor ongerustheid, klachten en hulp bij de bevalling: 06-55373685

Email: info@praktijkluna.nl

Handige links