Badbevalling

Een badbevalling is een mooie manier van bevallen. De voordelen voor de moeder zijn ontspanning, minder pijn en meer bewegingsvrijheid. Het kind kan makkelijker bewegen door het bekken en heeft een zachtere overgang naar het leven buiten de baarmoeder.

In bad bevallen kan alleen in een speciaal  bevalbad, dat kan worden gekocht of gehuurd met toebehoren (hygiënische hoes, afdekhoes, waterpomp, thermometer, dompelaar, slangen en kraankoppelingen, schepnetje, evt. vloerzeil). Zorg in ieder geval voor een badthermometer en een schepnetje. Het waterpeil moet zo hoog zijn dat je buik helemaal onder water is en bij knielen in water op borsthoogte is.

Het is belangrijk dat er een bed of matras in de directe nabijheid van het bad is.

We weten dat kinderen die in water geboren worden, wat rustiger opstarten, dit is normaal. Sommige kinderen hebben na de geboorte wat meer hulp nodig om goed op te starten, dit kan ook bij een badbevalling voorkomen.

Laat ons op tijd weten (liefst rond twintig weken zwangerschap) als je op deze wijze wil gaan bevallen. Jullie krijgen van ons speciale instructies ter voorbereiding.

Het is ook mogelijk om in het ziekenhuis in bad te bevallen, dit kan in het tergooi ziekenhuis in Blaricum of in het geboortehuis in Utrecht, WKZ of Ede.

We raden je aan om je  voor te bereiden d.m.v. cursus/boek/film/bevalplan, voor meer informatie kijk op www.oerbron.nl en www.waterkinderen.nl.

Je kunt bij ons een bevalbad huren, indien beschikbaar. Vraag naar de beschikbaarheid en voorwaarden.

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
De Biezenkamp 90 (tegenover de apotheek)
3831 JA Leusden
info@praktijkluna.nl

Algemeen telefoon: 033-8200062
Dienstnummer: 06-55373685

Algemeen nummer is bereikbaar op:
maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8:00-14:00
(lunchpauze van 12:30-13:00)Handige links