Badbevalling

Een badbevalling is een mooie manier van bevallen. De voordelen voor de moeder zijn ontspanning, minder pijn en meer bewegingsvrijheid. Het kind kan makkelijker bewegen door het bekken en heeft een zachtere overgang naar het leven buiten de baarmoeder.

In bad bevallen kan in een speciaal bevalbad. Het waterpeil moet zo hoog zijn dat je buik helemaal onder water is en bij knielen het water op borsthoogte is. Vaak is een bevalbad daarvoor ideaal. Het is belangrijk dat er een bed of matras in de directe nabijheid van het bad is.

We weten dat kinderen die in water geboren worden, wat rustiger opstarten, dit is normaal. Sommige kinderen hebben na de geboorte wat meer hulp nodig om goed op te starten, dit kan ook bij een badbevalling voorkomen.

Het is ook mogelijk om in het ziekenhuis in bad te bevallen. Dit kan in het Geboortecentrum Amersfoort, het Tergooi Ziekenhuis Hilversum, het geboortehuis Utrecht, of in Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede.

We raden je aan om je voor te bereiden door middel van een cursus, door filmpjes te bekijken en door het maken van een bevalplan. Voor meer informatie kijk op bevallingsbaden.nl of oerbron.nl.

Je kunt bij ons een bevalbad huren (met toebehoren zoals; een hygiënische binnenhoes, waterpomp, thermometer, dompelaar, slangen, kraankoppelingen, schepnetje en opblaaspomp). Vraag bij onze assistente naar de beschikbaarheid en voorwaarden.

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
De Biezenkamp 90 (tegenover de apotheek)
3831 JA Leusden
info@praktijkluna.nl

Algemeen telefoon: 033-8200062
Dienstnummer: 06-55373685

Algemeen nummer is bereikbaar op:
maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8:00-14:00 uur
(lunchpauze van 12:30-13:00 uur)Handige links